[O2] Odbiór nowej Octavii - na co zwrócić uwagę?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

tak, Kolega Dioda chyba wszystko wypisal - analityczny umysl :szeroki_usmiech
    ale z tym:
    "29. Sprawdź (patrząc w lusterko) czy tylna szyba jest dobrze odlana."
    to chyba lekka przesada
    po takich ogledzinach pracownicy salony wezwa sanitariuszy z domu wariatow :lol:
    (zartuje!)

a tak na powaznie, to obejrzyj auto mniej wiecej na zewnatrz i w srodku - ale nie przesadzaj - TO TYLKO SAMOCHOD i zawsze cos tam moze byc niestety nie tak (u mnie np. byla tylna nakladka progu zle naklejona i trzeba bylo ja zamocowac ponownie, aha i mam w ksiazce serwisowej wpisany stary adres zamieszkania - bo sprzedawca sie pomylil i wpisal moj poprzedni adres (kupowalem tam juz drugie auto).

Powodzenia i zadowolenia z auta zycze
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

...
      32. Sprawdź działanie wszystkich świateł (zewnątrz i wewnątrz).
      33. Sprawdź czy roleta bagażnika zwija się prawidłowo (dot. combi)
      34. Sprawdź działanie gniazd 12V
      ...
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• lu5asz
        RS
        • 2011
        • 2006
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

No to ładnie,jak zaczne to wszystko sprawdzac to na bank cos znajde nie teges :P (odpukać) Najwazniejsze to chyba powstrzymac emocje zwiazane z zakupem i na spokojnie poogladac szkodnika.
        Kondziu

OCP

Komentarz

• dioda83
          Classic
          • 2011
          • 33

Zamieszczone przez pandzik
          Zamieszczone przez dioda83
          Póki co nie mam powodów do stresu i oby nie było takowych. Wiesz ja na pieniądzach nie sypiam, a jak powszechnie wiadomo, po odbiorze i wyjeździe z salonu dotąd życzliwy Pan sprzedawca, nagle ma nas w miejscu gdzie kończy się szlachetna część kręgosłupa... :P zatem wolę autko dokładnie obejrzeć, na emocje przyjdzie czas.
          A ja sram pieniędzmi i dlatego kupiłem Toura. Przez wrodzone skąpstwo pewnie. :szeroki_usmiech

Dla mnie to jakaś paranoja. Kto sprawdzał uszczelki przy drzwiach, wszystkie przełączniki, czy też podwozie??? :lol:

A to mnie rozwaliło na maksa : "29. Sprawdź (patrząc w lusterko) czy tylna szyba jest dobrze odlana. ".

No i ten protokół Z-O. :roll:
          Różni są ludzie i różne opinie, ja osobiście nie lubię jak mnie ktoś usiłuje nabić w balona, więc podchodzę do tematu poważnie, tym bardziej że idą za tym poważne pieniądze. Może niektóre punkty z ww. nie są trafne, ale jak wcześniej napisałem są to treści zebrane z tego co pisali użytkownicy. Ja od siebie dodałem może kilka punktów. Na tym koniec mojej czczej gadaniny, tylko rzeczowe sprawy (kolejne ewentualne punkty spisu) bo jak zauważyłem niektóre osoby "szukają dziury w całym" i nie dość że nic sensownego nie wnoszą do dyskusji, to czepiają się czego popadnie.

Zamieszczone przez marlej108
          tak, Kolega Dioda chyba wszystko wypisal - analityczny umysl :szeroki_usmiech
          ale z tym:
          "29. Sprawdź (patrząc w lusterko) czy tylna szyba jest dobrze odlana."
          to chyba lekka przesada
          po takich ogledzinach pracownicy salony wezwa sanitariuszy z domu wariatow :lol:
          (zartuje!)

a tak na powaznie, to obejrzyj auto mniej wiecej na zewnatrz i w srodku - ale nie przesadzaj - TO TYLKO SAMOCHOD i zawsze cos tam moze byc niestety nie tak (u mnie np. byla tylna nakladka progu zle naklejona i trzeba bylo ja zamocowac ponownie, aha i mam w ksiazce serwisowej wpisany stary adres zamieszkania - bo sprzedawca sie pomylil i wpisal moj poprzedni adres (kupowalem tam juz drugie auto).

Powodzenia i zadowolenia z auta zycze
          Fakt ten punkt być może jest nieco przesadzony... :wink: Dla jednych samochód jest tylko narzędziem do przemieszczania się, dla drugich czymś więcej, ale to temat rzeka. Dodam tylko, że w mojej rodzinie od 8 lat jest VW GOLF II z 90-tego roku. Nie mam absolutnie zamiaru sprzedawać go, czekam na odpowiednią chwilę, aby rozebrać go na części i z pasją poświęcić się jego renowacji tak, aby za jakieś kilka lat wyglądał jak nowy z fabryki... Podobnie będę dbał o Octavie, bo taki już jestem. Lubię gdy w aucie wszystko jest na swoim miejscu i "gra jak należy", nie znoszę partactwa, dziadostwa etc.. Widzisz zatem, jeśli nie zauważyłbyś w porę owych problemów musiałbyś kombinować, potwierdza się to co już pisałem, należy mieć się na baczności i do odbioru (o ile to możliwe) podejść z chłodną głową :twisted:

Na tym koniec, Amen!

Zamieszczone przez bzyq_74
          ...
          32. Sprawdź działanie wszystkich świateł (zewnątrz i wewnątrz).
          33. Sprawdź czy roleta bagażnika zwija się prawidłowo (dot. combi)
          34. Sprawdź działanie gniazd 12V
          ...
          Dodałem do listy
          SPRZEDAJĘ

www.wsercupolska.org
          http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php...&hilit=dioda83

Komentarz

• Borsuk2
            L&K
            • 2010
            • 1203

dioda83, masz rację. Sprawdzenie tych wszystkich punktów nie zajmie dłużej jak 30 minut.
            Zanim salon ogarnie całą papierologię Ty spokojnie zdążysz bez pośpiechu obejrzeć cały samochód.

A ile przy tym radości.
            A już wyjazd z salonu w pełni własnym, nowym pojazdem - bezcenne :lol: .
            Fajna stronka

Komentarz

Pracuję...